Jadłospis

  • Tydzień 8

    17- 23 luty
    Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek
    Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, polędwica sopocka, pieczywo mieszane, sałata, pomidor, kiełki.
    Alergeny: mleko, mąka pszenna, mąka żytnia, jaja
    08:30 - 08:45
    herbata owocowa
    Schab pieczony, twarożek waniliowy, pieczywo mieszane, sałata, ogórek.
    Alergeny: mleko, mąka pszenna, mąka żytnia, jaja.
    08:30 - 08:45
    kakao
    Zupa mleczna z zacierkami, kiełbasa krakowska, pieczywo mieszane, sałata, pomidor.
    Alergeny: mleko, mąka pszenna, mąka żytnia, jaja.
    08:30 - 08:45
    herbata owocowa
    Schab pieczony, serek wiejski, pieczywo mieszane, sałata, ogórek kiszony.
    Alergeny: mleko, mąka pszenna, mąka żytnia, jaja.
    08:30 - 08:45
    mleko
    Zupa mleczna z musli, ser żółty, pieczywo mieszane, sałata, pomidor.
    Alergeny: mleko, mąka pszenna, mąka żytnia, jaja.
    08:30 - 08:45
    herbata owocowa
    Zupa barszcz czerwony.
    11:00 - 11:20
    Zupa rosół.
    11:00 - 11:20
    Zupa krupnik.
    11:00 - 11:20
    Zupa cebulowa.
    11:00 - 11:20
    Zupa szczwiowo- szpinakowa.
    11:00 - 11:20
    Risotto z indyka z warzywami, surówka z rzodkwi białej i ogórka.
    Alergeny: mleko, seler, jaja.
    12:30 - 12:45
    kompot z owoców
    Kotlet wieprzowy mielony, ziemniaki, marchewka z groszkiem.
    Alergeny: mleko, seler, jaja.
    12:30 - 12:45
    kompot z owocami
    Fasolka po bretońsku, brokuł na parze.
    Alergeny: mleko, seler, jaja.
    12:30 - 12:45
    kompot z owoców
    Pierś kaczki pieczona z sosem żurawinowym, kasza bulgur z vermicelli, buraczki czerwone na ciepło.
    Alergeny: mleko, seler, jaja.
    12:30 - 12:45
    kompot owocowy
    Ryba po grecku, ziemniaki.
    Alergeny: mleko, seler, jaja.
    12:45 - 13:05
    kompot z owocami
    Budyń, chrupki kukurydziane, gruszka.
    Alergeny: mąka pszenna, mleko.
    15:00 - 15:15
    sok tłoczony
    Owsianka z suszonymi owocami, winogrono.
    Alergeny: Mleko, jaja
    15:00 - 15:15
    hebrata
    Kanapka z pastą z łososiem, kaki.
    Alergeny: mąka pszenna, mąka żytnia, mleko.
    15:00 - 15:15
    sok tłoczony
    Pączek, banan.
    Alergeny: mąka pszenna, mąka żytnia, mleko.
    15:00 - 15:15
    herbata
    Jogurt BIO, jabłko.
    Alergeny: mąka pszenna,mąka żytnia, jaja.
    15:00 - 15:15
    sok tłoczony

    Poniedziałek

    • Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, polędwica sopocka, pieczywo mieszane, sałata, pomidor, kiełki.
      08:30 - 08:45
    • Zupa barszcz czerwony.
      11:00 - 11:20
    • Risotto z indyka z warzywami, surówka z rzodkwi białej i ogórka.
      12:30 - 12:45
    • Budyń, chrupki kukurydziane, gruszka.
      15:00 - 15:15

    Wtorek

    • Schab pieczony, twarożek waniliowy, pieczywo mieszane, sałata, ogórek.
      08:30 - 08:45
    • Zupa rosół.
      11:00 - 11:20
    • Kotlet wieprzowy mielony, ziemniaki, marchewka z groszkiem.
      12:30 - 12:45
    • Owsianka z suszonymi owocami, winogrono.
      15:00 - 15:15

    Środa

    • Zupa mleczna z zacierkami, kiełbasa krakowska, pieczywo mieszane, sałata, pomidor.
      08:30 - 08:45
    • Zupa krupnik.
      11:00 - 11:20
    • Fasolka po bretońsku, brokuł na parze.
      12:30 - 12:45
    • Kanapka z pastą z łososiem, kaki.
      15:00 - 15:15

    Czwartek

    • Schab pieczony, serek wiejski, pieczywo mieszane, sałata, ogórek kiszony.
      08:30 - 08:45
    • Zupa cebulowa.
      11:00 - 11:20
    • Pierś kaczki pieczona z sosem żurawinowym, kasza bulgur z vermicelli, buraczki czerwone na ciepło.
      12:30 - 12:45
    • Pączek, banan.
      15:00 - 15:15

    Piątek

    • Zupa mleczna z musli, ser żółty, pieczywo mieszane, sałata, pomidor.
      08:30 - 08:45
    • Zupa szczwiowo- szpinakowa.
      11:00 - 11:20
    • Ryba po grecku, ziemniaki.
      12:45 - 13:05
    • Jogurt BIO, jabłko.
      15:00 - 15:15
    Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek
    Budyń, chrupki kukurydziane, gruszka.
    Alergeny: mąka pszenna, mleko.
    15:00 - 15:15
    sok tłoczony
    Owsianka z suszonymi owocami, winogrono.
    Alergeny: Mleko, jaja
    15:00 - 15:15
    hebrata
    Kanapka z pastą z łososiem, kaki.
    Alergeny: mąka pszenna, mąka żytnia, mleko.
    15:00 - 15:15
    sok tłoczony
    Pączek, banan.
    Alergeny: mąka pszenna, mąka żytnia, mleko.
    15:00 - 15:15
    herbata
    Jogurt BIO, jabłko.
    Alergeny: mąka pszenna,mąka żytnia, jaja.
    15:00 - 15:15
    sok tłoczony

    Poniedziałek

    • Budyń, chrupki kukurydziane, gruszka.
      15:00 - 15:15

    Wtorek

    • Owsianka z suszonymi owocami, winogrono.
      15:00 - 15:15

    Środa

    • Kanapka z pastą z łososiem, kaki.
      15:00 - 15:15

    Czwartek

    • Pączek, banan.
      15:00 - 15:15

    Piątek

    • Jogurt BIO, jabłko.
      15:00 - 15:15
    Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek
    Risotto z indyka z warzywami, surówka z rzodkwi białej i ogórka.
    Alergeny: mleko, seler, jaja.
    12:30 - 12:45
    kompot z owoców
    Kotlet wieprzowy mielony, ziemniaki, marchewka z groszkiem.
    Alergeny: mleko, seler, jaja.
    12:30 - 12:45
    kompot z owocami
    Fasolka po bretońsku, brokuł na parze.
    Alergeny: mleko, seler, jaja.
    12:30 - 12:45
    kompot z owoców
    Pierś kaczki pieczona z sosem żurawinowym, kasza bulgur z vermicelli, buraczki czerwone na ciepło.
    Alergeny: mleko, seler, jaja.
    12:30 - 12:45
    kompot owocowy
    Ryba po grecku, ziemniaki.
    Alergeny: mleko, seler, jaja.
    12:45 - 13:05
    kompot z owocami

    Poniedziałek

    • Risotto z indyka z warzywami, surówka z rzodkwi białej i ogórka.
      12:30 - 12:45

    Wtorek

    • Kotlet wieprzowy mielony, ziemniaki, marchewka z groszkiem.
      12:30 - 12:45

    Środa

    • Fasolka po bretońsku, brokuł na parze.
      12:30 - 12:45

    Czwartek

    • Pierś kaczki pieczona z sosem żurawinowym, kasza bulgur z vermicelli, buraczki czerwone na ciepło.
      12:30 - 12:45

    Piątek

    • Ryba po grecku, ziemniaki.
      12:45 - 13:05
    Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek
    Zupa barszcz czerwony.
    11:00 - 11:20
    Zupa rosół.
    11:00 - 11:20
    Zupa krupnik.
    11:00 - 11:20
    Zupa cebulowa.
    11:00 - 11:20
    Zupa szczwiowo- szpinakowa.
    11:00 - 11:20

    Poniedziałek

    • Zupa barszcz czerwony.
      11:00 - 11:20

    Wtorek

    • Zupa rosół.
      11:00 - 11:20

    Środa

    • Zupa krupnik.
      11:00 - 11:20

    Czwartek

    • Zupa cebulowa.
      11:00 - 11:20

    Piątek

    • Zupa szczwiowo- szpinakowa.
      11:00 - 11:20
    Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek
    Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, polędwica sopocka, pieczywo mieszane, sałata, pomidor, kiełki.
    Alergeny: mleko, mąka pszenna, mąka żytnia, jaja
    08:30 - 08:45
    herbata owocowa
    Schab pieczony, twarożek waniliowy, pieczywo mieszane, sałata, ogórek.
    Alergeny: mleko, mąka pszenna, mąka żytnia, jaja.
    08:30 - 08:45
    kakao
    Zupa mleczna z zacierkami, kiełbasa krakowska, pieczywo mieszane, sałata, pomidor.
    Alergeny: mleko, mąka pszenna, mąka żytnia, jaja.
    08:30 - 08:45
    herbata owocowa
    Schab pieczony, serek wiejski, pieczywo mieszane, sałata, ogórek kiszony.
    Alergeny: mleko, mąka pszenna, mąka żytnia, jaja.
    08:30 - 08:45
    mleko
    Zupa mleczna z musli, ser żółty, pieczywo mieszane, sałata, pomidor.
    Alergeny: mleko, mąka pszenna, mąka żytnia, jaja.
    08:30 - 08:45
    herbata owocowa

    Poniedziałek

    • Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, polędwica sopocka, pieczywo mieszane, sałata, pomidor, kiełki.
      08:30 - 08:45

    Wtorek

    • Schab pieczony, twarożek waniliowy, pieczywo mieszane, sałata, ogórek.
      08:30 - 08:45

    Środa

    • Zupa mleczna z zacierkami, kiełbasa krakowska, pieczywo mieszane, sałata, pomidor.
      08:30 - 08:45

    Czwartek

    • Schab pieczony, serek wiejski, pieczywo mieszane, sałata, ogórek kiszony.
      08:30 - 08:45

    Piątek

    • Zupa mleczna z musli, ser żółty, pieczywo mieszane, sałata, pomidor.
      08:30 - 08:45
    • Zasady

      Gotując dla dzieci kierujemy się ogólnymi zasadami zdrowego żywienia.

    • Otwartość

      Jesteśmy otwarci na wszelkie opinie i sugestie.

    • Pasja

      Nasi kucharze udowadniają, że praca może stać się pasją.

    • Troska

      Nasze posiłki przygotowywane są z sercem każdego dnia.

    • Wrażliwość

      Dbamy o naszych podopiecznych dostosowując się do ich alergii pokarmowych.

    • Przyjemność

      Naszą satysfakcją są uśmiechnięte dzieci siadające do posiłku.

  • Nasze zasady

    Jemy zdrowo i kolorowo!

    Dbamy o różnorodność potraw i ich estetyczny sposób podania.

    Układamy własne kompozycje!

    Dzieci same komponują swoją kanapkę wybierając to, co się na niej znajdzie.

    Tłuszczom trans mówimy nie!

    Posiłki przygotowywane przez nas nie są smażone na głębokim oleju.

  • Licznik kalorii
    • Kotlet rybny156 Kcal / 100 g
    • Kluski śląskie155 Kcal / 100 g
    • Kasza manna88 Kcal / 100 g
    • Gruszka58 Kcal / 100 g