Jadłospis

  • Tydzień 4

    20- 26 stycznia
    Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek
    Zupa mleczna z płatkami owsianymi, kiełbasa krakowska, pieczywo mieszane, sałata, ogórek.
    Alergeny: mleko, mąka pszenna, mąka żytnia, jaja
    08:30 - 08:45
    herbata owocowa
    Indyk pieczony, twaróg waniliowy, pieczywo mieszane, sałata, pomidor, kiełki.
    Alergeny: mleko, mąka pszenna, mąka żytnia, jaja.
    08:30 - 08:45
    kakao
    Zupa mleczna z zacierkami, szynka, pieczywo mieszane, sałata, ogórek.
    Alergeny: mleko, mąka pszenna, mąka żytnia, jaja.
    08:30 - 08:45
    herbata owocowa
    Indyk pieczony, serek wiejski, pieczywo mieszane, sałata, pomidor.
    Alergeny: mleko, mąka pszenna, mąka żytnia, jaja.
    08:30 - 08:45
    mleko waniliowe
    Zupa mleczna z musli, ser żółty, pieczywo mieszane, sałata, ogórek.
    Alergeny: mleko, mąka pszenna, mąka żytnia, jaja.
    08:30 - 08:45
    herbata owocowa
    Zupa brokułowa.
    11:00 - 11:20
    Zupa rosół.
    11:00 - 11:20
    Zupa gulaszowa.
    11:00 - 11:20
    Zupa z soczewicą.
    11:00 - 11:20
    Zupa z fasolką szparagową.
    11:00 - 11:20
    Gołąbki ryż, surówka z kapusty pekińskiej z marchewką, jabłkiem i koperkiem.
    Alergeny: mleko, seler, jaja.
    12:30 - 12:45
    kompot z owoców
    Kotlet mielony drobiowy, ziemniaki, marchewka z groszkiem.
    Alergeny: mleko, seler, jaja.
    12:30 - 12:45
    kompot z owocami
    Makaron z serem i musem owocowym.
    Alergeny: mleko, seler, jaja.
    12:30 - 12:45
    kompot z owoców
    Bitki wołowe, kasza gryczana, buraczki czerwone na ciepło.
    Alergeny: mleko, seler, jaja.
    12:30 - 12:45
    kompot owocowy
    Ryba po grecku, ziemniaki.
    Alergeny: mleko, seler, jaja.
    12:45 - 13:05
    kompot z owocami
    Budyń, chrupki kukurydziane, gruszka.
    Alergeny: mąka pszenna, mleko.
    15:00 - 15:15
    sok tłoczony
    Kasza jaglana z musem owocowym, winogrono.
    Alergeny: mleko
    15:00 - 15:15
    hebrata
    Kanapka z pastą z makreli, kaki.
    Alergeny: mąka pszenna, mąka żytnia, mleko.
    15:00 - 15:15
    sok tłoczony
    Ciasto brownie, banan.
    Alergeny: mąka pszenna, mąka żytnia, mleko.
    15:00 - 15:15
    herbata
    Chałka z dżemem, jabłko.
    Alergeny: mąka pszenna,mąka żytnia, jaja.
    15:00 - 15:15
    sok tłoczony

    Poniedziałek

    • Zupa mleczna z płatkami owsianymi, kiełbasa krakowska, pieczywo mieszane, sałata, ogórek.
      08:30 - 08:45
    • Zupa brokułowa.
      11:00 - 11:20
    • Gołąbki ryż, surówka z kapusty pekińskiej z marchewką, jabłkiem i koperkiem.
      12:30 - 12:45
    • Budyń, chrupki kukurydziane, gruszka.
      15:00 - 15:15

    Wtorek

    • Indyk pieczony, twaróg waniliowy, pieczywo mieszane, sałata, pomidor, kiełki.
      08:30 - 08:45
    • Zupa rosół.
      11:00 - 11:20
    • Kotlet mielony drobiowy, ziemniaki, marchewka z groszkiem.
      12:30 - 12:45
    • Kasza jaglana z musem owocowym, winogrono.
      15:00 - 15:15

    Środa

    • Zupa mleczna z zacierkami, szynka, pieczywo mieszane, sałata, ogórek.
      08:30 - 08:45
    • Zupa gulaszowa.
      11:00 - 11:20
    • Makaron z serem i musem owocowym.
      12:30 - 12:45
    • Kanapka z pastą z makreli, kaki.
      15:00 - 15:15

    Czwartek

    • Indyk pieczony, serek wiejski, pieczywo mieszane, sałata, pomidor.
      08:30 - 08:45
    • Zupa z soczewicą.
      11:00 - 11:20
    • Bitki wołowe, kasza gryczana, buraczki czerwone na ciepło.
      12:30 - 12:45
    • Ciasto brownie, banan.
      15:00 - 15:15

    Piątek

    • Zupa mleczna z musli, ser żółty, pieczywo mieszane, sałata, ogórek.
      08:30 - 08:45
    • Zupa z fasolką szparagową.
      11:00 - 11:20
    • Ryba po grecku, ziemniaki.
      12:45 - 13:05
    • Chałka z dżemem, jabłko.
      15:00 - 15:15
    Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek
    Budyń, chrupki kukurydziane, gruszka.
    Alergeny: mąka pszenna, mleko.
    15:00 - 15:15
    sok tłoczony
    Kasza jaglana z musem owocowym, winogrono.
    Alergeny: mleko
    15:00 - 15:15
    hebrata
    Kanapka z pastą z makreli, kaki.
    Alergeny: mąka pszenna, mąka żytnia, mleko.
    15:00 - 15:15
    sok tłoczony
    Ciasto brownie, banan.
    Alergeny: mąka pszenna, mąka żytnia, mleko.
    15:00 - 15:15
    herbata
    Chałka z dżemem, jabłko.
    Alergeny: mąka pszenna,mąka żytnia, jaja.
    15:00 - 15:15
    sok tłoczony

    Poniedziałek

    • Budyń, chrupki kukurydziane, gruszka.
      15:00 - 15:15

    Wtorek

    • Kasza jaglana z musem owocowym, winogrono.
      15:00 - 15:15

    Środa

    • Kanapka z pastą z makreli, kaki.
      15:00 - 15:15

    Czwartek

    • Ciasto brownie, banan.
      15:00 - 15:15

    Piątek

    • Chałka z dżemem, jabłko.
      15:00 - 15:15
    Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek
    Gołąbki ryż, surówka z kapusty pekińskiej z marchewką, jabłkiem i koperkiem.
    Alergeny: mleko, seler, jaja.
    12:30 - 12:45
    kompot z owoców
    Kotlet mielony drobiowy, ziemniaki, marchewka z groszkiem.
    Alergeny: mleko, seler, jaja.
    12:30 - 12:45
    kompot z owocami
    Makaron z serem i musem owocowym.
    Alergeny: mleko, seler, jaja.
    12:30 - 12:45
    kompot z owoców
    Bitki wołowe, kasza gryczana, buraczki czerwone na ciepło.
    Alergeny: mleko, seler, jaja.
    12:30 - 12:45
    kompot owocowy
    Ryba po grecku, ziemniaki.
    Alergeny: mleko, seler, jaja.
    12:45 - 13:05
    kompot z owocami

    Poniedziałek

    • Gołąbki ryż, surówka z kapusty pekińskiej z marchewką, jabłkiem i koperkiem.
      12:30 - 12:45

    Wtorek

    • Kotlet mielony drobiowy, ziemniaki, marchewka z groszkiem.
      12:30 - 12:45

    Środa

    • Makaron z serem i musem owocowym.
      12:30 - 12:45

    Czwartek

    • Bitki wołowe, kasza gryczana, buraczki czerwone na ciepło.
      12:30 - 12:45

    Piątek

    • Ryba po grecku, ziemniaki.
      12:45 - 13:05
    Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek
    Zupa brokułowa.
    11:00 - 11:20
    Zupa rosół.
    11:00 - 11:20
    Zupa gulaszowa.
    11:00 - 11:20
    Zupa z soczewicą.
    11:00 - 11:20
    Zupa z fasolką szparagową.
    11:00 - 11:20

    Poniedziałek

    • Zupa brokułowa.
      11:00 - 11:20

    Wtorek

    • Zupa rosół.
      11:00 - 11:20

    Środa

    • Zupa gulaszowa.
      11:00 - 11:20

    Czwartek

    • Zupa z soczewicą.
      11:00 - 11:20

    Piątek

    • Zupa z fasolką szparagową.
      11:00 - 11:20
    Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek
    Zupa mleczna z płatkami owsianymi, kiełbasa krakowska, pieczywo mieszane, sałata, ogórek.
    Alergeny: mleko, mąka pszenna, mąka żytnia, jaja
    08:30 - 08:45
    herbata owocowa
    Indyk pieczony, twaróg waniliowy, pieczywo mieszane, sałata, pomidor, kiełki.
    Alergeny: mleko, mąka pszenna, mąka żytnia, jaja.
    08:30 - 08:45
    kakao
    Zupa mleczna z zacierkami, szynka, pieczywo mieszane, sałata, ogórek.
    Alergeny: mleko, mąka pszenna, mąka żytnia, jaja.
    08:30 - 08:45
    herbata owocowa
    Indyk pieczony, serek wiejski, pieczywo mieszane, sałata, pomidor.
    Alergeny: mleko, mąka pszenna, mąka żytnia, jaja.
    08:30 - 08:45
    mleko waniliowe
    Zupa mleczna z musli, ser żółty, pieczywo mieszane, sałata, ogórek.
    Alergeny: mleko, mąka pszenna, mąka żytnia, jaja.
    08:30 - 08:45
    herbata owocowa

    Poniedziałek

    • Zupa mleczna z płatkami owsianymi, kiełbasa krakowska, pieczywo mieszane, sałata, ogórek.
      08:30 - 08:45

    Wtorek

    • Indyk pieczony, twaróg waniliowy, pieczywo mieszane, sałata, pomidor, kiełki.
      08:30 - 08:45

    Środa

    • Zupa mleczna z zacierkami, szynka, pieczywo mieszane, sałata, ogórek.
      08:30 - 08:45

    Czwartek

    • Indyk pieczony, serek wiejski, pieczywo mieszane, sałata, pomidor.
      08:30 - 08:45

    Piątek

    • Zupa mleczna z musli, ser żółty, pieczywo mieszane, sałata, ogórek.
      08:30 - 08:45
    • Zasady

      Gotując dla dzieci kierujemy się ogólnymi zasadami zdrowego żywienia.

    • Otwartość

      Jesteśmy otwarci na wszelkie opinie i sugestie.

    • Pasja

      Nasi kucharze udowadniają, że praca może stać się pasją.

    • Troska

      Nasze posiłki przygotowywane są z sercem każdego dnia.

    • Wrażliwość

      Dbamy o naszych podopiecznych dostosowując się do ich alergii pokarmowych.

    • Przyjemność

      Naszą satysfakcją są uśmiechnięte dzieci siadające do posiłku.

  • Nasze zasady

    Jemy zdrowo i kolorowo!

    Dbamy o różnorodność potraw i ich estetyczny sposób podania.

    Układamy własne kompozycje!

    Dzieci same komponują swoją kanapkę wybierając to, co się na niej znajdzie.

    Tłuszczom trans mówimy nie!

    Posiłki przygotowywane przez nas nie są smażone na głębokim oleju.

  • Licznik kalorii
    • Kotlet rybny156 Kcal / 100 g
    • Kluski śląskie155 Kcal / 100 g
    • Kasza manna88 Kcal / 100 g
    • Gruszka58 Kcal / 100 g