Jadłospis

  • Tydzień 26

    16-28 czerwiec
    Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek
    Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, polędwica sopocka, pieczywo mieszane, sałata, pomidor, kiełki.
    Alergeny: mleko, mąka pszenna, mąka żytnia, jaja
    08:30 - 08:45
    herbata owocowa
    Szynka pieczona, twaróg z ziołami, pieczywo mieszane, sałata, ogórek.
    Alergeny: mleko, mąka pszenna, mąka żytnia, jaja.
    08:30 - 08:45
    kawa z mlekiem
    Zupa mleczna z kaszą manną, wędlina drobiowa, pieczywo mieszane, sałata, pomidor.
    Alergeny: mleko, mąka pszenna, mąka żytnia, jaja.
    08:30 - 08:45
    herbata owocowa
    Szynka pieczona, ser biały, pieczywo mieszane.
    Alergeny: mleko, mąka pszenna, mąka żytnia, jaja.
    08:30 - 08:45
    mleko waniliowe
    Zupa mleczna z płatkami owsianymi, ser żółty, pieczywo mieszane, sałata, pomidor,
    Alergeny: mleko, mąka pszenna, mąka żytnia, jaja.
    08:30 - 08:45
    herbata owocowa
    Zupa pazibroda.
    11:00 - 11:20
    Zupa pomidorowa z makaronem.
    11:00 - 11:20
    Zupa z soczewicą czerwoną.
    11:00 - 11:20
    Zupa krem ze szparagów.
    11:00 - 11:20
    Zupa szczawiowo- szpinakowa.
    11:00 - 11:20
    Gulasz wieprzowy, kasza pęczak, surówka z kapusty pekińskiej, ogórka kiszonego, papryki.
    Alergeny: mleko, seler, jaja.
    12:30 - 12:45
    kompot z owoców
    Szaszłyki drobiowe z delikatnym sosem jogurtowym, ziemniaki, kalafior na parze.
    Alergeny: mleko, seler, jaja.
    12:30 - 12:45
    kompot z owocami
    Spaghetti carbonara, pomidorki koktajlowe.
    Alergeny: mleko, seler, jaja.
    12:30 - 12:45
    kompot z owoców
    Bitki wołowe, kasza jęczmienna perłowa, buraczki czerwone na ciepło.
    12:30 - 12:45
    Porcja ryby, ryż, surówka z kiszonej kapusty.
    Alergeny: mleko, seler, jaja.
    12:45 - 13:05
    kompot z owocami
    Sałatka owocowa, biszkopty bez cukru.
    Alergeny: mąka pszenna.
    15:00 - 15:15
    sok tłoczony
    Placki z jabłkiem, arbuz.
    15:00 - 15:15
    hebrata
    Kanapka z pastą z makreli i warzywami, banan.
    Alergeny: mąka pszenna, mąka żytnia, mleko.
    15:00 - 15:15
    sok tłoczony
    Galaretka z owocami, arbuz.
    Alergeny: mąka pszenna, mąka żytnia, mleko.
    15:00 - 15:15
    herbata
    Jogurt naturalny z owocami, jabłko.
    Alergeny: mąka pszenna,mąka żytnia, jaja.
    15:00 - 15:15
    sok tłoczony

    Poniedziałek

    • Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, polędwica sopocka, pieczywo mieszane, sałata, pomidor, kiełki.
      08:30 - 08:45
    • Zupa pazibroda.
      11:00 - 11:20
    • Gulasz wieprzowy, kasza pęczak, surówka z kapusty pekińskiej, ogórka kiszonego, papryki.
      12:30 - 12:45
    • Sałatka owocowa, biszkopty bez cukru.
      15:00 - 15:15

    Wtorek

    • Szynka pieczona, twaróg z ziołami, pieczywo mieszane, sałata, ogórek.
      08:30 - 08:45
    • Zupa pomidorowa z makaronem.
      11:00 - 11:20
    • Szaszłyki drobiowe z delikatnym sosem jogurtowym, ziemniaki, kalafior na parze.
      12:30 - 12:45
    • Placki z jabłkiem, arbuz.
      15:00 - 15:15

    Środa

    • Zupa mleczna z kaszą manną, wędlina drobiowa, pieczywo mieszane, sałata, pomidor.
      08:30 - 08:45
    • Zupa z soczewicą czerwoną.
      11:00 - 11:20
    • Spaghetti carbonara, pomidorki koktajlowe.
      12:30 - 12:45
    • Kanapka z pastą z makreli i warzywami, banan.
      15:00 - 15:15

    Czwartek

    • Szynka pieczona, ser biały, pieczywo mieszane.
      08:30 - 08:45
    • Zupa krem ze szparagów.
      11:00 - 11:20
    • Bitki wołowe, kasza jęczmienna perłowa, buraczki czerwone na ciepło.
      12:30 - 12:45
    • Galaretka z owocami, arbuz.
      15:00 - 15:15

    Piątek

    • Zupa mleczna z płatkami owsianymi, ser żółty, pieczywo mieszane, sałata, pomidor,
      08:30 - 08:45
    • Zupa szczawiowo- szpinakowa.
      11:00 - 11:20
    • Porcja ryby, ryż, surówka z kiszonej kapusty.
      12:45 - 13:05
    • Jogurt naturalny z owocami, jabłko.
      15:00 - 15:15
    Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek
    Sałatka owocowa, biszkopty bez cukru.
    Alergeny: mąka pszenna.
    15:00 - 15:15
    sok tłoczony
    Placki z jabłkiem, arbuz.
    15:00 - 15:15
    hebrata
    Kanapka z pastą z makreli i warzywami, banan.
    Alergeny: mąka pszenna, mąka żytnia, mleko.
    15:00 - 15:15
    sok tłoczony
    Galaretka z owocami, arbuz.
    Alergeny: mąka pszenna, mąka żytnia, mleko.
    15:00 - 15:15
    herbata
    Jogurt naturalny z owocami, jabłko.
    Alergeny: mąka pszenna,mąka żytnia, jaja.
    15:00 - 15:15
    sok tłoczony

    Poniedziałek

    • Sałatka owocowa, biszkopty bez cukru.
      15:00 - 15:15

    Wtorek

    • Placki z jabłkiem, arbuz.
      15:00 - 15:15

    Środa

    • Kanapka z pastą z makreli i warzywami, banan.
      15:00 - 15:15

    Czwartek

    • Galaretka z owocami, arbuz.
      15:00 - 15:15

    Piątek

    • Jogurt naturalny z owocami, jabłko.
      15:00 - 15:15
    Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek
    Gulasz wieprzowy, kasza pęczak, surówka z kapusty pekińskiej, ogórka kiszonego, papryki.
    Alergeny: mleko, seler, jaja.
    12:30 - 12:45
    kompot z owoców
    Szaszłyki drobiowe z delikatnym sosem jogurtowym, ziemniaki, kalafior na parze.
    Alergeny: mleko, seler, jaja.
    12:30 - 12:45
    kompot z owocami
    Spaghetti carbonara, pomidorki koktajlowe.
    Alergeny: mleko, seler, jaja.
    12:30 - 12:45
    kompot z owoców
    Bitki wołowe, kasza jęczmienna perłowa, buraczki czerwone na ciepło.
    12:30 - 12:45
    Porcja ryby, ryż, surówka z kiszonej kapusty.
    Alergeny: mleko, seler, jaja.
    12:45 - 13:05
    kompot z owocami

    Poniedziałek

    • Gulasz wieprzowy, kasza pęczak, surówka z kapusty pekińskiej, ogórka kiszonego, papryki.
      12:30 - 12:45

    Wtorek

    • Szaszłyki drobiowe z delikatnym sosem jogurtowym, ziemniaki, kalafior na parze.
      12:30 - 12:45

    Środa

    • Spaghetti carbonara, pomidorki koktajlowe.
      12:30 - 12:45

    Czwartek

    • Bitki wołowe, kasza jęczmienna perłowa, buraczki czerwone na ciepło.
      12:30 - 12:45

    Piątek

    • Porcja ryby, ryż, surówka z kiszonej kapusty.
      12:45 - 13:05
    Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek
    Zupa pazibroda.
    11:00 - 11:20
    Zupa pomidorowa z makaronem.
    11:00 - 11:20
    Zupa z soczewicą czerwoną.
    11:00 - 11:20
    Zupa krem ze szparagów.
    11:00 - 11:20
    Zupa szczawiowo- szpinakowa.
    11:00 - 11:20

    Poniedziałek

    • Zupa pazibroda.
      11:00 - 11:20

    Wtorek

    • Zupa pomidorowa z makaronem.
      11:00 - 11:20

    Środa

    • Zupa z soczewicą czerwoną.
      11:00 - 11:20

    Czwartek

    • Zupa krem ze szparagów.
      11:00 - 11:20

    Piątek

    • Zupa szczawiowo- szpinakowa.
      11:00 - 11:20
    Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek
    Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, polędwica sopocka, pieczywo mieszane, sałata, pomidor, kiełki.
    Alergeny: mleko, mąka pszenna, mąka żytnia, jaja
    08:30 - 08:45
    herbata owocowa
    Szynka pieczona, twaróg z ziołami, pieczywo mieszane, sałata, ogórek.
    Alergeny: mleko, mąka pszenna, mąka żytnia, jaja.
    08:30 - 08:45
    kawa z mlekiem
    Zupa mleczna z kaszą manną, wędlina drobiowa, pieczywo mieszane, sałata, pomidor.
    Alergeny: mleko, mąka pszenna, mąka żytnia, jaja.
    08:30 - 08:45
    herbata owocowa
    Szynka pieczona, ser biały, pieczywo mieszane.
    Alergeny: mleko, mąka pszenna, mąka żytnia, jaja.
    08:30 - 08:45
    mleko waniliowe
    Zupa mleczna z płatkami owsianymi, ser żółty, pieczywo mieszane, sałata, pomidor,
    Alergeny: mleko, mąka pszenna, mąka żytnia, jaja.
    08:30 - 08:45
    herbata owocowa

    Poniedziałek

    • Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, polędwica sopocka, pieczywo mieszane, sałata, pomidor, kiełki.
      08:30 - 08:45

    Wtorek

    • Szynka pieczona, twaróg z ziołami, pieczywo mieszane, sałata, ogórek.
      08:30 - 08:45

    Środa

    • Zupa mleczna z kaszą manną, wędlina drobiowa, pieczywo mieszane, sałata, pomidor.
      08:30 - 08:45

    Czwartek

    • Szynka pieczona, ser biały, pieczywo mieszane.
      08:30 - 08:45

    Piątek

    • Zupa mleczna z płatkami owsianymi, ser żółty, pieczywo mieszane, sałata, pomidor,
      08:30 - 08:45
    • Zasady

      Gotując dla dzieci kierujemy się ogólnymi zasadami zdrowego żywienia.

    • Otwartość

      Jesteśmy otwarci na wszelkie opinie i sugestie.

    • Pasja

      Nasi kucharze udowadniają, że praca może stać się pasją.

    • Troska

      Nasze posiłki przygotowywane są z sercem każdego dnia.

    • Wrażliwość

      Dbamy o naszych podopiecznych dostosowując się do ich alergii pokarmowych.

    • Przyjemność

      Naszą satysfakcją są uśmiechnięte dzieci siadające do posiłku.

  • Nasze zasady

    Jemy zdrowo i kolorowo!

    Dbamy o różnorodność potraw i ich estetyczny sposób podania.

    Układamy własne kompozycje!

    Dzieci same komponują swoją kanapkę wybierając to, co się na niej znajdzie.

    Tłuszczom trans mówimy nie!

    Posiłki przygotowywane przez nas nie są smażone na głębokim oleju.

  • Licznik kalorii
    • Kotlet rybny156 Kcal / 100 g
    • Kluski śląskie155 Kcal / 100 g
    • Kasza manna88 Kcal / 100 g
    • Gruszka58 Kcal / 100 g